Poziv za subvencioniranje dijela krajnje cijene opskrbe plinom za mikro, male i srednje poduzetnike s godišnjom potrošnjom plina do 10GWh

/ / Novosti, Ostali

Predmet Poziva: Subvencioniranjem olakšati mikro, malim i srednjim poduzetnicima podmirenje značajno uvećanih cijena troškova plina izazvanih poremećajima na svjetskim i europskim tržištima te globalnim opskrbnim lancima.

Cilj Poziva: Smanjenje rizika od energetskog siromaštva kod mikro, malih i srednjih poduzeća te stvaranje preduvjeta za nesmetano odvijanje postojećih poslovnih aktivnosti kao i za jačanje konkurentnosti i daljnji tržišni rast.

Namjena Poziva: Potpore su namijenjena MSP-ovima za operativne troškove kroz subvenciju računa za plin izdanih od strane prihvatljivih pružatelja usluga, a sukladno zadanom iznosu subvencije od 0,15 HRK/kWh.

Za ovaj poziv raspoloživo je 600.000.000 HRK bespovratnih sredstava. Najviši iznos potpore ovisi o prihvatljivim troškovima pojedinačnog zahtjeva. Iznos potpore po pojedinačnom zahtjevu ne može biti veći od umnoška povijesnih podataka potrošnje i 0,15 HRK, odnosno najviše do 1.500.000,00 HRK.

Prijave za subvenciju podnose se kroz aplikaciju kojoj se može pristupiti preko mrežnih stranica Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. 

Poziv i upute za prijavitelje dostupni su OVDJE.

Pitanja i odgovore pogledajte OVDJE.