Najava javnog savjetovanja (REACT-EU)

/ / Novosti
usluge

U najavi je javno savjetovanje Poziva za ulaganja u proizvodne kapacitete, modernizaciju procesa i opremanje koje će se financirati iz instrumenta REACT-EU.

Nakon javnog savjetovanja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavit će Poziv u okviru kojeg će poduzetnicima biti dostupno oko 200 milijuna eura. Za razliku od prošlog natječaja iz 2018.g. kada je ukupna vrijednost natječaja iznosila oko 500 milijuna kuna, novi poziv nudi puno veće prilike te će sigurno izazvati veliki interes.

S obzirom da Europska unija snažno ulaže u zelenu i digitalnu tranziciju za očekivati je da će i naglasak u novom natječaju biti na projektim koji se bave tom tematikom.

Na prethodni poziv iz 2018.g. „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP-a“ javilo se dosta poduzetnika iz proizvodne i ICT industrije koji imaju manje od 250 poduzetnika. U prethodnom pozivu cilj je bio jačanje regionalne konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije, a neki od prihvatljivih troškova uključivali su savjetodavne usluge koje pružaju vanjski konzultanti, sudjelovanje na sajmovima, usavršavanje, uvođenje hlađenja i grijanja, pripremu projektne dokumentacije itd.